När du driver en industri är det viktigt att du anställer rätt personal. Det är viktigt att både se på kompetens som utbildning och erfarenhet, men också personlighet.

Anställ rätt person

Det är många företagare som faktiskt är rädda för att anställa personal då det kan vara svårt att bli av med personal som inte fungerar på arbetsplatsen. Det finns företag som valt att köpa ut personer för en rejäl summa – och tycker att det har varit värt det. Därför är det viktigt att verkligen anställa rätt person. Inom industrin, där man ofta vill ha specialiserad personal, kan konkurrensen kring bra personal också vara stor.

Rekrytera eller rekommendation

Du kan antingen sätta ut en annons på Platsbanken, anlita ett rekryteringsföretag eller anställa folk som du blir rekommenderad. Det bästa är ofta rekommendationer, både kring kompetens, men också hur personen fungerar på en arbetsplats. Tänk på att verkligen förhöra dig med gamla arbetsgivare hur personen fungerat på arbetsplatsen och vad den tillfört. Varför slutade personen? Samtidigt är det viktigt att ge folk en chans. Kanske inte personen kan så bra svenska, men allt eftersom kommer den att lära sig och utföra ett fantastiskt jobb.