Alla är olika när det gäller vilket arbete som passar en bäst. Vissa föredrar att jobba med människor, andra trivs bäst med att jobba framför en dator och en del kan inte tänka sig något annat jobb än att jobba med något fysiskt. Om du tillhör de som vill ha ett fysiskt arbete, men ännu inte kommit på vad du vill jobba med än, får du förslag på olika arbeten här nedan.

Fysiska arbeten oavsett kön

Det finns en hel del indikation på att män och kvinnor väljer olika arbeten. De så kallade ”kvinnodominerade yrkena” är de som har med barn, äldre och sjuka att göra medan de så kallade ”mansdominerade yrkena” är de som inkluderar bygg, teknik och industri. Trots det finns det många som känner att det inte passar dem att arbeta med det som många av deras samkönade medmänniskor jobbar med. Det finns många män som vill jobba inom vården och det finns många kvinnor som vill jobba med något praktiskt eller fysiskt.

Om du tillhör dem som vill arbeta med kroppen, men ännu inte har hittat ett yrke som passar dig, kommer här nedan förslag på några yrken att överväga:

  • Takläggare.

Att jobba som takläggare kan vem som helst göra. Dessutom finns det ett behov av takläggare i hela landet. Du som bor i Stockholm kan därför jobba som takläggare Stockholm om du tror att det är rätt yrke för dig. Som takläggare får man jobba utomhus året runt i ur och skur. Det jobbet är perfekt för dig som värdesätter frisk luft och möjligheten att vistas utomhus. Det är ett fritt arbete då man sällan jobbar på ett och samma ställe särskilt länge.

  • Lagerarbetare.

Om du inte är så förtjust i frisk luft, kan lagerarbete passa bättre för dig. På ett lager arbetar du fysiskt och inomhus året runt. Det kan vara ett bra alternativ för dig som även värdesätter ett fritt och fysiskt arbete, men som samtidigt vill ha en fast arbetsplats att gå till varje dag.

  • Postutdelare.

Att jobba som brevbärare är ett fritt och varierande yrke. Som brevbärare utgår du från samma plats varje dag och arbetar inom ditt distrikt. Samtidigt får du vara väldigt fysiskt aktiv och vistas mycket ute, även om du inte nödvändigtvis är så mycket utomhus. Beroende på om du har körkort eller ej, lär du antingen få dela ut post via en postbil eller på cykel.