Oavsett vilken slags produktion som du vill starta, om det är inom kläder, kontorsmaterial eller att utveckla byggmaterial, så kan det vara klokt att bygga upp din produktion steg-för-steg.

Produktionsföretag

Det krävs mycket vilja och engagemang för att driva företag, samtidigt är det både roligt, spännande och ger möjlighet att tjäna mycket pengar. Nu under coronapandemin har vi också insett hur farligt det är att ha för mycket produktion utomlands.

Steg för steg

Genom att starta ett företag i små steg har du större chans att lyckas. IKEA startades som ett litet företag i Älmhult, idag finns det över hela världen. För att komma igång med din produktion bör du dagligen arbeta på ditt blivande företag. Ett tips är att schemalägga en viss tid varje vardagskväll då du arbetar med ditt företag. Då kommer du komma igång.

Om ditt mål är att starta en möbelfabrik kan du börja genom att själv tillverka möbler. Skapa prototyper, ta reda på vad folk efterfrågar och börja bygga upp ett varumärke. Ett skickligt hantverk som tillverkats i ett garage eller ett hem inger respekt. Du behöver inte ha en färdig industrilokal att visa upp i början. Däremot skicklighet och kunskap. När du har skapat några produkter kan du börja sälja dem på en webshop, men också åka på mässor. Marknadsför dina produkter både i sociala medier och på YouTube. Låt folk börja höra talas om din produkt. När du börjar få ekonomi på ditt företag är det dags att börja leta efter en passande lokal. Ett tips är att kontakta din kommun och andra företagare för att få hjälp. För att komma igång med produktionen på allvar behöver du också investerare.