Går du i tankarna på att starta ett produktionsföretag? En industri som kan tillverka kvalitativa produkter och ge arbetstillfällen? Sverige behöver fler progressiva och kreativa entreprenörer som vågar satsa.

Rätta produkten

Att starta ett produktionsbolag, ett företag som tillverkar en produkt på plats, kräver ett större kapital än att starta ett företag där du säljer tjänster eller att öppna en butik. Du måste ha en idé som det är värt att satsa på. Samtidigt är det just produktionsföretagen, de små och stora industrierna, som ger arbeten och kan förändra samhället. Förutom att det är väldigt roligt att driva en industri. Idag är det klokt att satsa på miljöteknik, i en eller annan form. Det visar sig att det just är miljöteknik som ekonomiskt bär sig. I och med coronapandemin och den utsatthet som Sverige upplevt på grund av att vi har satsat på så mycket in-demand, så kan det också vara klokt att se vilka produkter som egentligen skulle kunna tillverkas i Sverige. Typ munskydd. Utan tvekan kommer Sverige att satsa på sjukvårdsprodukter och andra produkter som har varit en bristvara under pandemin. Väldigt många produkter handlar just om industrin. Ta reda på vilka produkter som har fått många svenska industrier att stanna upp under pandemin, så kommer du ha en god marknad. Det finns också företag som har börjat att tillverka saker i Sverige som vi förut köpt in från Asien. Orsaken är teknik. I Asien har man tre-tio arbetare som utför jobbet. I Sverige har man istället en maskinförare och en avancerad maskin.

Rätta tillverkningsplatsen

Kommuner är väldigt intresserade av att få ge sina kommuninvånare mer jobb. Det medför att du kan höra med din egen kommun, eller någon annan intressant kommun, hur de kan hjälpa dig att starta ditt industriföretag. Om du bor i Göteborg och planerar att starta en produktion med svenska träråvaror kan det vara klokt att förlägga industrin i en inlandskommun som Vilhelmina, Arvidsjaur eller Strömsund. Då kommer du att få mycket billigare lokalhyra, lätt hitta personer att anställa och du kommer få mycket stöd av kommunen för att starta ditt företag.

Marknadsanalys

Det är viktigt att göra en marknadsanalys innan du kontaktar kommuner och investerare. Du behöver marknadsanalysen för att se om din produkt verkligen kommer att sälja. Under analysen kan du behöva göra förändringar. Om du planerade att tillverka elcyklar för tonåringar, men inser att det är pensionärer som verkligen efterfrågar elcyklar, så ändrar du din produktionsidé utifrån det. Genom att analysera marknaden kommer du också lättare att kunna starta din industri på rätt ställe. Låt oss säga att du vill starta ett skönhetsmärke och producera ansiktskräm och smink. Om det då visar sig att de ingredienser som du behöver finns kring Malmö, så kan det vara klokt att etablera företaget där.