Om du har arbetat inom byggindustrin är chansen stor att du känner till de många fördelarna med att arbeta i branschen. Branschen går starkt framåt och har du erfarenhet som lärling eller hantverkare har du troligen lagt märke till det. Se bara på Byggmax och deras hållbara produkter som i princip blivit synonymt med att bygga. Byggmax är ett exempel på branschens framtidsutsikter; första butiken öppnades 1993 och 17 år senare noterades företaget på Stockholmsbörsen. Numera omsätter Byggmax över fem miljarder kronor årligen och expansionen fortsätter.

Skulle du vara ny inom branschen kan det kännas lite skrämmande att få grepp om byggindustrins möjligheter. Till din hjälp sammanställs här en lista över fördelarna, vilka är följande:

  • Höjer din lön.
  • Ger goda karriärmöjligheter.
  • Håller dig fysiskt aktiv.
  • Är stimulerande och varierande.

Läs vidare för att se närmare på ovanstående fördelar med att arbeta inom byggindustrin!

4 fördelar att känna till om byggindustrin

1. Höjer din lön. När du väljer karriär är pengar en viktig faktor. En av de främsta fördelarna med byggindustrin är den ekonomiska delen och denna bransch letar ständigt efter kvalificerad arbetskraft. Du har därför goda möjligheter att bli erbjuden bra lön och förmånliga arbetsvillkor. Om du dessutom vidareutbildar dig eller utvecklar erfarenhet kan din lön ökas ännu mer.

2. Ger goda karriärmöjligheter. Byggindustrin är utan tvekan här för att stanna. Befolkningen ökar stadigt och det kommer därför alltid behöva byggas och renoveras i samhället. Branschen kommer sannolikt att desperat vilja anställa folk så du har gott om karriärmöjligheter.

3. Håller dig fysiskt aktiv. Kontorsjobb som innebär att arbeta bakom en dator och bära skjorta och slips passar inte för alla. Att arbeta i byggindustrin hjälper dig att hålla dig frisk och aktiv. Du kan dessutom bära bekväma kläder som du gillar under din skyddsutrustning.

4. Är stimulerande och varierande. Eftersom byggindustrin är stimulerande och varierande blir du aldrig uttråkad. Istället för att behöva sitta stilla på ett kontor ger dig byggindustrin ofta nya utmaningar och projekt. Ena dagen kan du bygga fasaden på en byggnad och nästa dag gjuta betong för grunden. Du får chansen att utöva dina snickerifärdigheter och dina dagar kommer att vara långt ifrån monotona. Inte nog med det, att arbeta i denna bransch känns ofta som arbeta i en stor familj.