Älskar du mode och skönhet? Om du är en kreativ och driven person kan du starta ett eget modeföretag. Idag är det många som faktiskt har ett eget klädmärke.

Modeföretag

Det finns olika slags modeföretag som du kan satsa på beroende på dina intressen och vad du är duktig på. Om du är utbildad kläddesigner eller tycker om att designa och sy kläder, så bör du satsa på att rita din egen kollektion. Är det däremot så att du är mer intresserad utav att ha ett klädmärke så kan du anlita en modedesigner som skapar kläderna åt dig. Ett tredje alternativ är att du har en webbshop där du säljer kläder.

Eget varumärke

För att lyckas med ditt modeföretag är det viktigt att du bygger upp ett varumärke. Det tar tid att bygga upp ett varumärke, så du kan börja med det redan innan den första kollektionen har kommit ut. Skapa en bra logga som representerar varumärket väl. Du bör köpa domännamnet redan idag, innan du ens har startat företaget, så att ingen annan hinner ta det. Glöm inte att varumärkesskydda namnet hos Bolagsverket, så kan ingen annan använda det.

Marknadsföring

Intresset för kläder och nya klädmärken är stort i Sverige, men konkurrensen är också hård. Det startas ständigt nya varumärken och därför måste du redan från början satsa på marknadsföring. Förutom att ha egen webbshop, så bör du kontakta klädbutiker och fråga om de vill sälja din klädkollektion. Du kan också göra happenings kring din kollektion, som modevisningar på både nätet och live i shoppingcenter. Ett tips är att du skapar filmer på vart ett av dina plagg och lägger upp på YouTube. Du kan också kontakta influencers och betala dem för att marknadsföra ditt företag.